x

Följ Ghost-rättegången – minut för minut

Följ Ghost-rättegången – minut för minut

Vi har tidigare rapporterat om att fyra musiker som genom åren har varit en del av Ghost nu stämmer sångaren i bandet, Tobias Forge. Ghost-frontaren anklagas för att ha gjort affärer runt gruppen på egen hand och inte låtit någon annan bandmedlem få insyn i affärerna. Detta enligt en stämningsansökan som kommit in till Linköpings tingsrätt.

LÄS OCKSÅ: Tvingas skjuta upp flera spelningar – "Det är sista gången jag hånglar med Bono"

De fyra som har stämt Tobias Forge kräver honom på 200 000 kronor eller det belopp som tingsrätten anser skäligt. De kräver honom även att redovisa det enkla bolagets intäkter och kostnader för räkenskapsåren 2011–2016 samt att han även redovisar bolagets tillgångar den 31 december 2016.

Grunden till hela stämningsansökan är uteblivna arvoden och ersättningar som ska hållit på i flera år. Enligt bandmedlemmarna ska bandledaren, via sina bolag, inkassera samtliga intäkter för gage, försäljning kring produkter och från exploatering av de gemensamt ägda musikinspelningarna.

KLASSIKERN: Övernaturligt konceptalbum fyller 30

Tobias Forge menar i sin tur att dessa fyra musiker aldrig har varit medlemmar i bandet utan endast inhyrda musiker.

Rättegången startade i måndags och via Linköping News kan du följa den, minut för minut. Den kommer sammanlagt att pågå under sex dagar, uppdelade på två veckor. 

Ghost-rättegången – dag ett

Ghost-rättegången – dag två

LÄS OCKSÅ: Gör musik till skräck-klassiker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA