x

MEST LÄST: Ett av Sveriges första punkband är tillbaka – efter 37 år

MEST LÄST: Ett av Sveriges första punkband är tillbaka – efter 37 år

GLO (förkortning för Göteborgs Ligist-Organisation) var ett av de allra första punkbanden i Sverige med sin uppstart redan 1977. Eftersom bandet var det yngsta och samtidigt ett ösigt sådant fick man mycket stor uppmärksamhet både vid spelningar och i media. 

Under punkeran spelade man land och rike runt, släppte två singlar och en LP i lite olika konstellationer, men hela tiden med de tre tongivande grundarna Jazz-Lars, Nät och Svettrullen vid rodret.

RECENSION: Storbritanniens viktigaste punkband just nu?

Nu, efter 37 års paus är de tre originalmedlemmarna på gång igen, förstärkta av de nya kompanjonerna: Martin Fabian (Attentat, Rukorna, Terminalpatienten), Gerth Svensson (Straitjacket, Liket Lever, Cortex), Galgen (Svenson, Iron St, Dieter Schöön) och Darko Svarander (Uran GBG, Iron St.).

Kolla in ny låt och video (artikeln fortsätter efter videon)

LÄS OCKSÅ: Här uppmärksammar artisten nazist utklädd till moderat

Alla ovanstående möts snart också på scen när GLO blir en del av en kommande stödgala för klubben Truckstop Alaska. Här spelar GLO sina tidiga hits blandat med nytt material. Dessutom kör man andra låtar från medlemmarna. Konsertkvällen sker nu på lördag, 8 september.

Under hösten kommer nytt material att släppas på vinyl och stream. Stödspelningen på Truckstop Alaska blir premiär och startskott för nya GLO, som lovar att köra en av de absolut tyngsta och ösigaste spelningarna i Sverige i år, enligt arrangören.

LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt: "Musiken är smörigare än den svenska och även nationalistisk"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA