x

Sista orden om Ghost-tvisten: "Det stinker girighet och avundsjuka"

Sista orden om Ghost-tvisten: "Det stinker girighet och avundsjuka"

Under onsdagen avslutades förhandlingarna i Linköpings tingsrätt där tidigare Ghost-medlemmar stämmer bandets sångare och frontman Tobias ForgeDe anklagar Forge för att ha gjort affärer gällande bandet på egen hand och vill ha insyn i hur mycket pengar sångaren tjänat på bandets framgångar. De menar att de fått för lite ersättning.

  – Det stinker girighet och avundsjuka, sa sångarens advokat, Ann-Charlotte Söderlund Björk, när hon slutpläderade i Linköpings tingsrätt, skriver SVT-nyheter.

LÄS OCKSÅ: Medlem ut punkkollektivet misstänks blivit förgiftad

Försvaret menar att de tidigare bandmedlemmarna var inhyrda musiker och att det är sångaren ensam som ligger bakom Ghosts framgång, och att det inte finns några avtal som ger de tidigare medlemmarna varken rätt till insyn eller ekonomisk ersättning.

De tidigare bandmedlemmarnas advokat Michael Berg menar dock att hans klienter blivit blåsta. Att de accepterade en månadslön på 12 000 kronor i tron om att de senare skulle få vara med och dela på vinsten från Ghost. Men så blev inte fallet.

LÄS OCKSÅ: Här signerar artisten med sitt eget blod

Rättegångskostnaderna uppgår i cirka tre miljoner kronor, som ska betalas av den sida som förlorar målet. Dom meddelas den 17 oktober.

I juni släppte Ghost albumet Prequelle och tidigare i veckan annonserades en Europaturné 2019.

MEST LÄST: McCartney avslöjar – onanerade med Lennon


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA