x

Festivalen ställer in – och folk är inte glada

Festivalen ställer in – och folk är inte glada

Den svenska festivalen Into The Valley har hyllats av många, inklusive GAFFA. 2016 tilldelades festivalen GAFFA-redaktionens specialpris. Men nu meddelar Into The Valley att de lägger ned.

Festivalen har tidigare tvingats ställa in på grund av tillståndsproblem med svensk polis och myndigheter vilket fick arrangörerna att flytta festivalen utomlands. Årets festival var tänkt att äga rum på ett slott i Spanien – Castillo Sohail i Fuengirola, 28 till 30 september. Men nu ställs alltså festivalen in, och så även hela projektet. 

LÄS OCKSÅ: Här signerar artisten med sitt eget blod

”Vi är helt förkrossade över att behöva meddela att Into The Valley festival 2018 i Fuengirola, Spanien, är inställd. Efter tolv månaders hårt arbete för att rädda Into The Valley festivals-varumärke genom att skapa en ny festival, tvingas vi nu ställa in festivalen i Spanien. Detta på grund av dålig biljettförsäljning”, skriver Into The Valley på sin Facebook-sida.

”Den inställda Into The Valley-festivalen 2018 är mer än bara ett trist slag mot vår vision, det blir spiken i kistan, det dödar vårt varumärke för gott. Vi älskade varje del av Into The Valley, men nu är det över. Tack till våra besökare, fans, följare, artister, crew, partners, sponsorer och våra vänner i vår fantastiska globala familj”, skriver de avslutningsvis. 

LÄS OCKSÅ: Ställer in Sverigespelning efter dödsfall

Artikeln fortsätter under Facebook-inlägget.

LÄS OCKSÅ: Red Hot Chili Peppers med goda nyheter

Into The Valley meddelar också att alla som köpt biljett till årets festival kommer att återbetalas. Bland kommentarerna till Facebook-inlägget är alla dock inte fullt lika övertygade om den saken.

Flera personer skriver att de fortfarande väntar på ersättning från förra årets Into The Factory-festival (som också arrangerades av organisationen bakom Into The Valley, Music Goes Further) och att nyheten inte kom som en överraskning.

En annan skriver att festivalen borde se över sin prissättning istället för att bränna alla sina pengar på sponsrade FB-inlägg.

MEST LÄST: McCartney avslöjar: onanerade med Lennon


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA