Släpper album efter hustruns bortgång

Släpper album efter hustruns bortgång

Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion tar Lars Bygdén avsked från sin hustru som gick bort förra året.
 
– Det är en naken inblick i en becksvart process fram till det oundvikliga slutet. Men det är också en start för Lars och hans barn i det nya livet. Albumet är Bygdéns hittills mest omskakande men samtidigt hans mest innerliga, hälsas det i ett pressmeddelande.
 
 
Dark Companion släpps den 26 oktober och i dag får vi höra första singeln We’re Not About To Fall Apart. I höst och vår åker Lars med band ut och spelar på intimare konsertlokaler både i Sverige och Europa. Innan dess ger han två releasekonserter: i Stockholm 28 november och uppväxtorten Sundsvall 3 november.
 
Artikeln fortsätter under låten.

LÄS OCKSÅ: Låg död i timmar han hittades

Läs Lars Bygdéns egna ord om albumet och sorgen:
 
”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att jag på många sätt använt skivan som en tillflyktsort där jag sökt skydd när verkligheten känts för svår. Jag har gjort om och gjort om och inte vågat släppa taget. Jag inser nu att det kanske var så att jag inte kunde släppa taget om skivan förrän jag släppt iväg Ulrika."
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA