x

Kommer hit med sin gospel-osande postpunk

Kommer hit med sin gospel-osande postpunk

– Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri, skriver arrangören Luger som idag presenterar en Sverigespelning med det hyllade bandet.

LÄS OCKSÅ: Tidigare anställd stämmer Spotify för könsdiskriminering och ärekränkning

Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på förra årets storstilade uppföljare The Underside Of Power.

22 januari återvänder gruppen till Sverige för en spelning på Debaser Strand 22 januari. Biljetterna släpps fredag 21 september klockan 10:00 via Luger.se

Artikeln fortsätter under videon.


 
Algiers möttes och började spela tillsammans i Athens, Georgia men delar nu sin tid mellan New York och London. Med politiska texter, dånande ljudbilder och stark experimentlusta dröjde det inte länge innan världen fick upp ögonen för Algiers.

LÄS OCKSÅ: Stäms för plagiat – jämför låtarna här

På förra årets giv, The Underside Of Power, har bandet förfinat samtliga delar av sitt artisteri och presenterat ett verk som både känns tidlöst och samtida på samma gång. GAFFAs Emil Viksell skrev bland annat i sin recension:

"Med The Underside Of Power vrider de upp den temperatur, intensitet och experimentlusta som redan var stark på debuten. Ibland blir musiken rent atonal. Kakafoniexperiment som låter som komplexiteten i livet och politiken. All kamp uppfattas givetvis som motsträvig mothårskamning – det är dess natur."

LÄS OCKSÅ: 7 döda och 5 i koma efter festival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA