x

Spotify med stor förändring

Spotify med stor förändring

Spotify lanserar en ny funktion som gör det möjligt för osignade artister att själva ladda upp sin musik på plattformen – utan att behöva använda sig av en tredjeparts-tjänst eller skivbolag.

Idag måste den som inte har något större skivbolag i ryggen använda sig av olika tredjeparts-tjänster för att få ut sin musik på Spotify. Det vill streamingjätten ändra på.

LÄS OCKSÅ: Biljettgigant avslöjad – så tjänar de på andrahandsmarknaden

Den nya funktionen kommer att vara tillgänglig via ’Spotify For Artists’-plattformen. Till skillnad från exempelvis SoundCloud, där materialet tillgängliggörs på en gång, kommer innehållet som laddas upp kontrolleras av Spotify – så att det inte innehåller upphovsskyddat material, eller har laddats upp av någon annan, skriver The Verge.

Spotify ser den nya funktionen som ett sätt för artister att ha kontroll över sin egen musik. Användarna kommer bland annat kunna styra över releasedatum, lägga till information och artwork. Tjänsten är kostnadsfri och Spotify ska erbjuda artisterna 50 procent av nettointäkterna deras musik genererar.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave spelar in nytt – ”det är hans febersånger”

Den nya uppladdningsfunktionen finns dock endast i en ”invite only”-betaversion i dagsläget.

”Just nu är vi fortfarande i ett tidigt stadie av testet. Vår plan är att först fokusera på vad vi kan lära oss av artisterna, deras feedback, och sedan planera framåt för fler artister”, sa Kene Anoliefo, senior product lead på Spotifys creator marketplace till The Verge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA