x

Festivalen för Sveriges syntälskare presenterar akter

Festivalen för Sveriges syntälskare presenterar akter

Vi har tidigare rapporterat om minifestivalen Bodyfest som hyllar EBM (Electronic Body Music). I år arrangeras den för nionde gången sedan starten 2010.
 
6 oktober slår Nalen upp portarna till ännu en festival fylld med upplevelser.
 
 
Kolla in alla klara akter med info från arrangören:
 
The Young Gods (CH): Grundarna av industripunken var till och med före Ministry med samplade thrash metal-gitarrer och är kända för sina energiska framträdanden. Sågs senast i Sverige på Arvikafestivalen 2006.
 
S.P.O.C.K. (SE): Kultbandet som firar 30 år bjuder in till stor fest. Klingons, androids och aliens kommer köa utanför Nalen för att uppleva Spacepoppens mästare.
 
Leaetherstrip (DK): Claus Larsen är en av legendarerna inom scenen och med 30 år och minst 18 album finns det massvis av hits att plocka ifrån när han dyker upp på Nalens stora scen. EBM i världsklass.
 
 
Underviewer (BE): Förlagan till Front 242 som lade ner verksamheten 1981 och startade upp igen 30 år senare. Med Front 242:s karismatiske sångare Jean-Luc De Meyer i spetsen låter Underviewer som "Geography".
 
Diesel Dudes (US): Party-EBM från USA. Elektropunk för kroppsbyggare. Avslutar på lilla scenen och kommer i det närmaste att välta den.
 
Roya (SE): Ett av de senaste tillskotten på den svenska elektroniska scenen. Roya blandar melankoliska, vackra melodier med elak experimentiell industri och hon kommer bjuda på ett skräddarsytt gig som inleder festivalen.
 
DJ:s under kvällen är Klubb Död, Godspeed (Tinitus) och Alva Göranson (Under Bron, Trädgården, Art's Birthday etc).
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA