x

Avantgardet släpper album och drar på turné

Avantgardet släpper album och drar på turné

Avantgardet ger sig återigen ut på en omfattande Sverigeturné. Den startar i anslutning till releasen av bandets tredje skiva på två och ett halvt år. Det hyllade indiebandet gör tolv spelningar i Sverige under de kommande månaderna och redan nu på fredag släpps nya singeln Alltid Bakom Er

Turnén smygstartar redan nu till helgen då Avantgardet headlinear och avslutar tredagarsfestivalen TSOMD i Hultsfred. Sedan efter stopp bland annat i Linköping, Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala och Luleå avslutar bandet traditionsenligt året på hemmaplan. 

– Att vi inte bara får nya spelningar utan även får komma tillbaka till spelställen och publik som tidigare intresserat sig för oss värmer speciellt. Det passar oss perfekt också eftersom vi aldrig gör samma show två gånger och vi försöker alltid se till att det finns ett lika stort värde att se oss för andra, tredje eller fjärde gången som att se oss för första gången, säger Rasmus Arvidsson, frontperson och sångare i Avantgardet.

LÄS OCKSÅ: Ikonen Gary Numan inblandad i dödsolycka

På drygt två år har Avantgardet gått från att vara helt okända killar från Nybro med musikerdrömmar till att bli ett av Sveriges mest hyllade, omtalade och älskade band, både på skiva och live. 2017 gjorde de närmare 60 spelningar i Sverige och Norge och fick sin första Grammisnominering i kategorin Årets Rock för albumet På Östkusten Intet Nytt

7 november släpps bandets tredje fullängdareAlla Känner Apan där det hyllade samarbetet med Jocke Åhlund fortsätter. Men trots den högintensiva produktionstakten i studion är det ändå som liveakt Avantgardet blivit mest omtalade. 

– Att ge allt av oss själva och vår musik när vi spelar live tillsammans med vår publik har alltid varit det absolut viktigaste för oss. Den energi, kärlek och hoppfullhet som vi fått uppleva genom vår publik är omöjlig att inte påverkas av när jag sitter och skriver låtar eller sjunger in dem i studion. Så mer än någonsin tidigare är det här våra fans låtar och jag kan inte vänta på att få spela dem live, säger Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter under videon.

Här ser du bandet:

29 sep - Hotell Hulingen, Hultsfred
27 okt - Pumphuset, Borås
9 nov - Backstage, Linköping
16 nov - Satin, Örebro
17 nov - Pustervik, Göteborg
23 nov - KB, Malmö
24 nov - Hus 57, Ängelholm
30 nov - Debaser Strand, Stockholm
1 dec - Kulturens Hus, Luleå
7 dec - Kungen, Sandviken
8 dec - Katalin, Uppsala
21 dec - Kalmarsalen, Kalmar

Läs en längre intervju med bandet i GAFFAs novembernummer.

LÄS OCKSÅ: Kent kläder auktioneras ut


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA