x

Anklagas för flera fall av sexuella övergrepp

Anklagas för flera fall av sexuella övergrepp

Den amerikanska artisten BØRNS (Garrett Clark Borns) anklagas för att ha sexuellt utnyttjat flera unga kvinnor. 

Förra veckan började twitterkontot @exposing_borns spridas. Kontot har samlat historier där flera personer beskriver hur Borns manipulerat och utsatt dem för sexuella övergrepp.

LÄS OCKSÅ: Anna von Hauswolff gör tre unika spelningar

Twitter-användaren @kaliforxnia skriver att Garret Borns aka BØRNS varit manipulativ och en ”user”. Hon berättar att hon träffade honom på en konsert 2015 och att de fortsatte ha kontakt på sociala medier. Några månader senare ska Borns bett henne ”ses på några drinkar.” Hon förväntade sig då att de skulle ses på en bar men hamnade hemma hos honom.

”Plötsligt var jag berusad och blev utnyttjad i den situationen”, skriver hon och fortsätter: ”Efter allt hade hänt började jag blöda inne på toaletten. Jag blev helt chockad av blodet och började inse vad som precis hade hänt. Jag klandrar mig själv för den kvällen, för att jag inte sa nej trots att jag var berusad”.

LÄS OCKSÅ: Framför amerikansk indieklassiker i Sverige 

Artikeln fortsätter under tweeten.

LÄS OCKSÅ: Westlife återförenas och släpper nytt

”När jag var 18, kom dagen när vi var intima hemma hos honom i Los Angeles. Han hade groomat mig från jag var 16, för det”, berättar en annan på twitter och fortsätter: ”Han fick mig berusad och började ta på mig, och vi hamnade i hans sovrum. Sakerna han gjorde var saker jag inte ville, och det gjorde ont. Han var aggressiv och kontrollerande, jag var så jävla rädd för honom”, skriver en annan på twitter.

En annan person vittnar om hur Borns manipulerat henne till att skicka bilder och videoklipp hon inte varit bekväm med, och hur de haft sex hon upplevt som obehagligt.

”Han frågade bara efter ”nudes”. Om jag inte skickade några ignorerade han mig i flera dagar”, berättar hon. ”Jag gillade inte sättet han ville ha sex på. Jag kände mig väldigt obekväm”. ”Jag blev väldigt fäst vid honom och han visste det. Jag var bara en docka i hans spel”.

LÄS OCKSÅ: Beatrice Eli: "Inte bara en konsert utan också en berättelse"

Borns själv förnekar anklagelserna genom ett inlägg på instagram, där han skriver:

”Jag är både sårad och arg över de upprörande och falska påståenden som spridits de senaste dagarna på social medier. Alla relationer jag haft har varit lagliga och med samtycke. De slutade abrupt och det skapade självklart sårade känslor, men att någon påstår något utöver det är oansvarigt”.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av BØRNS (@bornsmusic)

LÄS OCKSÅ: Alla Joy Division-fans, se hit


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA