x

David Bowie försökte hjälpa Scott Weiland strax innan hans död

David Bowie försökte hjälpa Scott Weiland strax innan hans död

David Bowie försökte att komma i kontakt och hjälpa Stone Temple Pilots-sångaren Scott Weiland som led av missbruksproblem, en kort tid före det att Weiland dog av en överdos i december 2015, skriver MTV-värden Matt Pinfield i sin bok All These Things That I’ve Done: My Insane, Improbable Rock Life.

Pinfield skriver: ”Sista gången jag såg David tog han mig åt sidan mot slutet på vår konversation och sa: ’jag vet att du är vän med Scott Weiland. Snälla berätta för honom att jag finns här för honom, om han behöver någon att prata med'”.

LÄS OCKSÅ: Anklagas för flera fall av sexuella övergrepp

Det gjorde Pinfield och enligt honom svarade Weiland att han skulle älska att prata med Bowie. Men de två hann tyvärr aldrig träffas, för Weiland dog av en överdos strax efter, och en knapp månad efter det avled även Bowie av sjukdom.

Scott Weiland smög aldrig med sin beundran av Bowie, Stone Temple Pilots spelade ofta hans låt Andy Warhol på sina konserter.

LÄS OCKSÅ: Framför amerikansk indieklassiker i Sverige

Enligt Matt Pinfield hörs Weilands inspiration från Bowie särskilt på Stone Temple Piltos-låtar som And So I Know, och Kitchenware & Candybars.

LÄS OCKSÅ: Westlife återförenas och släpper nytt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA