x

Tidigare managern: Avicii-dokumentären är missvisande

Tidigare managern: Avicii-dokumentären är missvisande

I den uppmärksammade Avicii-dokumentären True Stories framstår hans tidigare manager Arash ”Ash” Pournouri som en hårt pressande kraft mot den redan sköra stjärnan.

I dokumentären ses Ash övertala Avicii (Tim Bergling) att fortsätta turnera – trots att artisten mått dåligt fysiskt och psykiskt, och han tvingas göra intervjuer hög på smärtstillande. Efter Aviciis bortgång riktade många stark kritik mot Ash och managementet. Nu har Ash Pournouri gett sin bild av det hela. 

LÄS OCKSÅ: Anklagas för flera fall av sexuella övergrepp

I en skriftlig intervju med GQ menar Pournouri att dokumentären ger en missvisande bild och att varken han eller hans team under lång tid inte kände till Tim Berlings kamp mot alkohol och tabletter. Han hävdar också att han vid flera tillfällen var den som avbokade spelningar och turnéer – trots miljonförluster, men att Berling själv bokade in nya utan hans vetskap.

”Det var ett pågående problem mellan oss. Agenter lyssnade på honom som den slutgiltiga beslutstagaren”, skriver han och anklagar dokumentärskaparna för att ha uteslutit den informationen för att få en tydligare vinkel.

LÄS OCKSÅ: Ny serie om musikhistoriens största

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA