x

Avslöjar: "Ebba Busch Thor bad oss göra KD:s vallåt"

Avslöjar: "Ebba Busch Thor bad oss göra KD:s vallåt"

I Herbert Munkhammars dagsfärska singel Mina Gamla Drömmars Stad rappar han om när Ebba Busch Thor bad Herberts tidigare projekt, Maskinen, att göra Kristdemokraternas vallåt.

– En gemensam före detta djupt frireligiös kompis till mig och Ebba fick vara budbärare för detta oerhört märkliga förslag, säger Herbert Munkhammar till GAFFA.
 
Artikeln fortsätter under låten.
 
 
Funderade ni på att faktiskt göra det?
 
– Självklart funderade vi över hur det skulle vara om vi gjorde det. Vad tänkte hon liksom att vi skulle skriva om? Skulle ett provokativt punk-hiphop-techno-band med ofta explicita texter som ger en känga åt det konservativa, göra en låt som lockar folk att rösta på ett främlingsfientligt, homofobiskt, bakåtsträvande parti som lägger det yttersta ansvaret för sina handlingar i Guds händer? Det blir bara roligare och roligare ju mer jag tänker på det. 
 
Om du fick i uppgift idag att göra en vallåt, vilket parti skulle fått tillgång till den och vad hade den haft för tema?
 
– Jag blandar inte ihop partipolitik och musik. Det är en sak att stå upp för det man tycker är viktigt som jag tydligt gjorde i Regn På Din Parad. Människors lika värde. Det tycker jag fler artister generellt borde våga göra, men folk är nog lite fega. I synnerhet när allt är så extremt kommersiellt styrt idag. Man är rädd att tappa följare/lyssnare och att inte få support av strömningstjänster och radio om man sticker ut för mycket. 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA