x

Avicii sökte hjälp bara veckor före sin död

Avicii sökte hjälp bara veckor före sin död

Den 20 april 2018 gick Tim ”Avicii” Bergling tragiskt bort, endast 28 år gammal. Men bara veckor före sin död sökte artisten hjälp hos meditationsexperten Erin Skipper i Los Angeles för att hantera sin ångest, rapporterar Expressen.

Det var i början på mars som Erin Skipper fick i uppdrag att ge privatlektioner i meditation hemma hos en 28-årig musiker, som inte hade tid att vara med under gruppkurserna – trots att meditationscentret i vanliga fall inte ger kurser hemma hos folk, berättade Skipper till magasinet GQ.

LÄS OCKSÅ: Eagles till Sverige för arenaspelning

Till GQ säger hon att det kändes pressat och påskyndat, att Tim ville lära sig snabbt, men att hon ville lära känna honom först. Hon säger också att artisten såg hälsosam men trött ut första gången de träffades – som om han hade mycket att tänka på. Inför besöket hade han läst på om meditation och hade många frågor.

– Jag har jobbat med tusentals människor, och ingen har frågat sådana saker direkt. När man ser tillbaka på det, så hade jag ingen aning om nivån på hans smärta och lidande, säger Skipper.

LÄS OCKSÅ: Prisbelönt klassiker blir musikal

Skipper berättar också om ett privat samtal hon hade med Tim, då han berättade att han sökte efter klarsynthet och verktyg för att hantera sina problem med ångest. Och att hans ångestproblematik fått honom att dricka för mycket. Skipper ska ha föreslagit andra behandlingsformer, som stödgrupper och återhämtning, men Tim var tydlig med att han ville lära sig meditation.

Sista gången Erin Skipper träffade Tim ska han ha blivit väldigt känslosam och sagt: ”Jag är så känslig och jag lider så mycket.”

LÄS OCKSÅ: Tidigare managern: Avicii-dokumentären är missvisande


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA