x

Kim Larsen är död

Kim Larsen är död

Artisten Kim Larsen har avlidit, skriver hans agent på den danske sångarens officiella Facebook-sida. 

"Å Larsen-familjens vägnar måste jag med stor sorg meddela att Kim Larsen somnade in i morse efter en längre tids sjukdom, Kim Larsen blev 72 år", skriver agenten Jørn Jeppesen i pressmedelandet. 

Larsen slog igenom 1971 med bandet Gasolin. Han kom att bli en av Danmarks största och mest älskade stjärnor. Som soloartist sålde han 3 miljoner skivor och hans album Midt Om Natten från 1983 är ännu det mest sålda albumet i landets historia. 

Förra året drabbades Larsen av prostatacancer och han tvingades ställa in den planerade turnén i januari i år. En turné som bland annat skulle ta honom till Sverige. Han tillfrisknade och i augusti i år slog han publikrekord på den danska festivalen Smukfest. 

Larsen var välkänd i Sverige och en av hans största låtar här var duetten Gör Mig Lycklig Nu (1992) med den svenske rockartisten Mats Ronander.

"Kim Larsen var i sin sista stund omgiven av sin fru Liselotte och sina sex barn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer och Lui", skriver Jeppsen också i pressmeddelandet.

Vila i frid, Kim Larsen.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA