x

Bastille till Sverige för arenaspelning

Bastille till Sverige för arenaspelning

Bastille är indiebandet som nästan över en natt gick från att släppa sjutumssinglar till att bli ett av världens största band. Med två nya singlar samt ett skivsläpp runt hörnet är det dags för bandet att komma till Sverige för en efterlängtad konsert.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Bono häcklade Jimmie Åkesson igen

2010 släppte de sin första 7-tumssingel på ett obskyrt indiebolag, tre år senare var de ett av världens allra största rockband. Hur gick detta till i en tid som inte är särskilt gynnsam för just rockmusik?

– Först och främst så skriver bandet melodier som torde göra världens låtskrivarelit grön av avund. Hookar som letar sig in i hjärnans mest primitiva skrymslen och stannar där; Pompeii någon? För det andra har Bastille få övermän vad gäller pianodriven, maximalistisk rock. Det är extasiskt, dynamiskt och produktionen synnerligen samtida. Och längst fram hittar vi sångaren och låtskrivaren Dan Smith, som utan att förlora sig i kändisskapets lockelser verkar vara ungefär den han alltid har varit. En filmnörd som fyller sina låtar med populärkulturella referenser, citat från filmer och hänvisningar till romersk mytologi, som arrangören Luger så träffsäkert skriver i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Spotify lanserar DNA-baserade spellistor
 
Live sker det dock en förvandling. Den ödmjuke och genomsympatiska Smith lämnar hämningarna backstage och blir något annat. Han studsar, springer och lockar publiken att sjunga med i låtar som verkar gjorda för att sjungas med i. Så räkna med fest.

Du ser Bastille på Annexet 16 februari. Biljettsläpp fredag 5 oktober klockan 10:00 via Luger.se.

MEST LÄST: 8 superhajpade band som försvann


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA