x

"Jag inspireras av dramaqueens och provokativa textförfattare"

"Jag inspireras av dramaqueens och provokativa textförfattare"

Emili Milou debuterade med radiosingeln Kommer Inte Över Dig och nominerades till Årets Nykomling på Manifestgalan 2016. Hon har jämförts med artister som Miss Li, Säkert! och Veronica Maggio. Med melankolin nära till hands sjunger hon om tabubelagda känslor som svartsjuka, ilska och hämnd. Men även om kärlek, revanschlust och längtan.

Nya singeln Vill Du Vara Med Mig? handlar om just längtan. Låten är producerad av Johan Forsman Löwenström (Håkan Hellström, Caesars, Soundtrack Of Our Lives med flera). Singeln är det första släppet från kommande EP:n.

– Jag är så glad att jag fick fram längtan i låten. Den där känslan att känna sån himla längtan av att vilja gå in i en relation med den man är intresserad av, eller älskar, och att faktiskt våga fråga! Liksom hallå, hur många gånger har man inte varit i situationen, eller i alla fall jag, när man INTE vågat fråga?, säger Emili i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: En bit indie-historia auktioneras ut

Artikeln fortsätter under låten.

MEST LÄST: Lämnar Sigur Rós efter våldtäktsanklagelse

Emili föddes i Kalmar, gick i Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, studerade musik på högskolan i Kalix och har även pluggat i Frankrike. Hon är numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Uppväxten präglades av ensamhet, depression och känslan av att inte passa in. När Emili fick sin diagnos kändes det som en lättnad, och idag pratar hon gärna om det viktiga ämnet psykisk ohälsa.

Vill Du Vara Med Mig? hade jag som låtidé i flera år. Jag brukar samla på citat, ord, uttryck och ha det som en ordbank i min dator. Inspiration till texter hämtar jag ofta från mitt eget liv, mina vänners liv (till exempel mina egna/vänners tinderdejter), skvaller, filmer, TV-serier, att gå på promenad och rensa hjärnan. Jag tycker även det är kul att läsa arga insändare i lokaltidningen, det är så mycket känslor i dem. Jag inspireras också av dramaqueens och provokativa textförfattare som till exempel Säkert!, Ann Heberlein och Sarah Kane.

LÄS OCKSÅ: Ny studie: Livemusik är den ultimata flykten från ”digital overload”

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA