x

Åtalas för ofredande efter att ha spelat hög musik

Åtalas för ofredande efter att ha spelat hög musik

En man åtalas för ofredade vid Skaraborgs tingsrätt, mannen har stört sina grannar nattetid genom att spela hög musik och tuta med en lastbilstuta.

Den 63-årige Varabon har spelat hög musik på sin inplastade uteplats och ska ha haft en stark lastbilstuta i trädgården som ibland stått på i sex timmar i sträck. Grannarna har tvingats sätta madrasser för fönstren för att överhuvudtaget kunna sova, skriver Falkköping tidning.

LÄS OCKSÅ: Svenska gruppen portade från Guatemala – anses ”satanistiska”

Fyra familjer anser sig vara drabbade av mannens beteende som pågått i flera år, vilket har lett till att grannarna haft svårt att sova och de har vid flera tillfällen ringt polisen. 

En av grannarna säger att mannen ofta spelar musik när han är full, och säger sig se ett mönster. Grannen menar att pengarna räcker till alkohol i ungefär 14 dagar, och att det är då han spelar musik. När pengarna sedan är slut lugnar han sig ett kort tag.

LÄS OCKSÅ: Se trailern från den kommande Elton John-filmen

Grannen säger också att det är samma skiva som spelas om och om igen, och tror att mannen sätter skivan på repeat och sedan går och lägger sig. Enligt de närboende spelar han samma skiva tills den är utnött, sen byter han.

Den åtalade mannen säger i förhör att han är medveten om att spelar hög musik, och att han "inte gör det för att vara dum". Han menar att han har värk i en axel och att tonerna lättar upp det lite. Det är oklart vad för slags musik mannen spelar…

LÄS OCKSÅ: Ny studie: Livemusik är den ultimata flykten från ”digital overload”

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA