x

"Förbjud smartphones på konserter"

"Förbjud smartphones på konserter"

Nuförtiden har artister ytterligare en aspekt att tänka på när de sätter ihop turnéer och konserter. De behöver inte bara tänka på hur det ser ut för livepubliken – utan också för miljoner av människor på sociala medier.

Nu säger en veteran inom konsertdesign att musikälskare borde förbjudas använda sina smartphones på livekonserter.

LÄS OCKSÅ: Punkikonen om Green Day: ”Pinsamma”

LeRoy Bennett, som nyligen stått för ljusdesignen åt Madonna och Paul McCartney, menar att konsertbesökare har blivit överdrivet besatta med att försöka få till det perfekta ”instagramögonblicket”.

Förutom att det förstör showens atmosfär, säger Bennett att musiker blir mer självkritiska över sina uppträdanden när de ser dåligt material som postats på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Tolkar Tom Pettys klassiker – hör ett smakprov

”Hela Instagram-grejen är lite av en slippery slope för det är många människor i publiken och alla står inte på samma plats, så vissa människor tar bättre bilder än andra, och artister ser det och tänker: ”det här är fruktansvärt”, sa Bennett till Rolling Stone.

”Om du står framför scenen är det lätt att ta en bra Instagrambild. Om du står på sidan och fotar åt sidan, är det inte alltid den bästa vinkeln. Det kan vara skitjobbigt när det kommer till att ljussätta saker från sidan för artister kommer titta på Instagram och bli upprörda, för de tror att det var så de såg ut under konserten när någon bara tog en dålig bild.”

LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt i hiphop-musikal

Även om något uniformt förbud mot smartphones inte introducerats på konserter så har bland annat Jack White förbjudit mobiltelefoner på sin turné tidigare i år för att uppnå en ”100 procent mänsklig upplevelse”.

”Vi tror att ni kommer uppskatta att titta upp från skärmarna en liten stund och uppleva musik och vår delade kärlek till den på riktigt”, löd ett pressmeddelande då.

LÄS OCKSÅ: De 40 bästa punkalbumen genom tiderna 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA