x

Unik musikmemorabilia kan bli din

Unik musikmemorabilia kan bli din

Det var knappt ett öga torrt när Elton John framförde orden ”Goodbye England’s rose” på prinsessan Dianas begravning 1997. Nu kan du (med ett fett bankkonto) köpa originaltexten på auktion.

Det är Bernie Taupin, som skrivit låttexter för Elton John i 50 år som auktionerar ut sina personliga ägodelar. De går under klubban 9 november i regi av Julien’s Auctions. Auktionen äger rum på Hard Rock Café i New York, där föremålen även ställs ut.

Elton John bad Taupin skriva om hans hitlåt Candle In The Wind (1973) för prinsessan Dianas begravning. Och det är den handskrivna texten av Taupin som nu auktioneras ut. Auktionen väntas bringa in mellan 10 000 och 15 000 dollar.

LÄS OCKSÅ: Sverige med ny musikpodd

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Klassiskt gig-ställe ska renoveras – men sanningen är en annan

Auktion görs i förmån för välgörenhet, bland annat till Eltons Johns aidsstiftelse och krigsveteranstiftelsen Wounded Warrior.

Andra godbitar fans kan buda på är, enligt auktionshusets hemsida, ett begravningshäfte från Dianas begravning, originaltexten till I’m Still Standing och Nikita, såväl som färgrikt illustrerade texter till Elton Johns storslagna låtar Rocket Man och Yellow Brick Road.

Men allt handlar inte bara om Elton John. Musikintresserade samlare kan också buda på originaltexten till Starships hit We Built This City, Hearts These Dreams och Willie Nelsons Mendocino County Line.

LÄS OCKSÅ: Mumford & Sons till Sverige 

Taupin, som träffade Elton John genom en annons i NME 1967 när de var 17 och 20 år gamla, säger till Reuters att han vill dela med sig av sakerna till andra.

– Jag hoppas att dessa föremål som format mitt arbete ska inspirera och ge lika mycket glädje för andra som de har gjort för mig.

LÄS OCKSÅ: Se första trailern från den kommande Elton John-filmen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA