x

Radioheads Thom Yorke fyller 50 – här är 50 fantastiska låtar

Radioheads Thom Yorke fyller 50 – här är 50 fantastiska låtar

Thom Yorke. Var börjar man ens? 

Radioheads frontman har omnämnts som en av musikindustrins mest inflytelserika personer. 2002 listade Q Magazine Thom Yorke som den viktigaste brittiska musikern och 2005 placerade sig Radiohead som nummer 73 i tidskriften Rolling Stones lista "100 Greatest Artists of All Time".

Han har även omnämnts som en av populärmusikens genom tiderna bästa sångare. I en omröstning 2005 arrangerad av Blender och MTV2 hamnade Yorke på 18:e plats och 2008 rankades han som nummer 66 i Rolling Stones "100 Greatest Singers of all Time". Allmusic skrev att "få sångare inom rocken under 90-talet var lika originella och omedelbart oförglömliga som Thom Yorke." och så här kan det fortsätta.

Men ni som har klickat in här har förmodligen era egna historier kring hur ni upptäckte den här personen. Vilken väg som ledde er dit och vilken väg ni tog musikaliskt efter det. På ett sätt finns det ett pre och ett post när vi snackar Radiohead. Den som lyssnar tar allt som oftast med sig något.

Så vi på GAFFA slog våra kloka huvuden ihop och valde ut 50 låtar som alla har sina rötter i Thom Yorke. Mycket Radiohead såklart men även några soloprestationer och andra samarbeten. Mycket nöje och stort grattis Thom Yorke!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA