x

Svensk musiktidning går i graven

Svensk musiktidning går i graven

Att musikjournalistiken är en bransch som går på knäna är ingen hemlighet. Vi har tidigare i år rapporterat om brittiska NME och danska Soundvenue som båda upphört med sina fysiska magasin för att istället satsa digitalt. Nu slopar även ett av Sveriges ledande musikmagasin sin pappersutgåva.

Redan i april i år gick Sonic ut med att de pausar utgivningen av tidningen på obestämd tid, anledningen var den ekonomiska situationen. Nu meddelar redaktionen att man slutar helt med pappersutgåvan, men att Sonic fortsätter leva vidare på sajten. 

LÄS OCKSÅ: Florence Valentin är tillbaka

”Inför 2018 visste vi att det omöjligen skulle gå att bedriva tidningsverksamhet på samma sätt som fallet hade varit de närmast föregående åren. Den ekonomiska, fysiska och med tiden tilltagande psykiska pressen kändes helt enkelt övermäktig”, skriver Sonics chefredaktör Pierre Hellqvist på hemsidan.

"Hela året har vi sprungit i möten och försökt hitta lösningar, hitta andra sätt att göra det på. Flera gånger både hoppats och trott att det nog faktiskt finns en väg framåt. Turerna har varit många, men: varje gång har det spruckit. Och nu kan vi inte längre köpa oss tid för en lösning som aldrig infinner sig. Det är hur tråkigt som helst, för det är alldeles för många nummer och artiklar som aldrig blir gjorda”, skriver Hellqvist vidare. 

Här kan du läsa hela inlägget.

KRÖNIKA: "Hur svårt ska det vara att hålla liv i en kvalitetsstämplad musiktidning?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA