x

Har försvunnit helt från sociala medier

Har försvunnit helt från sociala medier

Så är han där, sen är han inte där. Kanye West är vanligtvis aktiv på sociala medier inför ett albumsläpp, men nu är han försvunnen från både Instagram och Twitter – igen.

Både Kanye Wests (eller Ye som han numera vill bli kallad) Instagram och Twitter-profil är borta. Tidigare i år återvände han till sina sociala medier efter en längre paus och under de senaste månaderna har han både teasat om nytt album, berört Pusha T-kontroversen och flera gånger stöttat Donald Trump på sina kanaler. Det senare är något som upprört många och har fått West att hamna i motvind.

Förra veckan gjorde Kanye West ett bisarrt framträdande i TV-programmet SNL. Där han bland annat bar en ”Make America Great Again”-keps för att visa sitt stöd till den sittande presidenten.

LÄS OCKSÅ: Svensk musiktidning går i graven

I slutet på programmet passade West på att ge ett tal om sitt stöd till Trump – talet visades inte i sändning men komikern Chris Rock fångade det på sin Instagram. Först förklarade West att han fått bära kepsen backstage och blev avrådd från att bära den under showen. Men det stoppade inte rapparen.

”Det är så många gånger när jag har pratat med en vit person om det här, och de säger, 'Hur kan du gilla Trump? Han är rasist'. Alltså, om jag vore orolig för rasism, skulle jag flyttat från Amerika för längesen”, sa West till publiken.

LÄS OCKSÅ: Vi som älskar 90-talet blir kryssning och bokar några riktiga kultband

Artikeln fortsätter under Tweeten.

Uttalandet gav inga jubel eller applåder. Folk tog istället till Twitter och kritiserade den kontroversielle rapparen. Det är dock oklart om den hårda kritiken är orsaken till att han är borta från Twitter och Instagram, eller om det ligger någonting annat bakom.

LÄS OCKSÅ: "Brexit hotar musikindustrin" – brittiska stjärnor i upprop


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA