x

Så hyllas Chris Cornell av hemstaden

Så hyllas Chris Cornell av hemstaden

Idag är det World Mental Health day, en dag till för att uppmärksamma, utbilda och minska stigmat kring psykisk ohälsa. Musikvärlden har förlorat många ikoner till följd av psykisk ohälsa. En av dessa artister är Chris Cornell, mest känd från rockbanden Soundgarden och Audioslave, som förra året tog sitt liv endast 52 år gammal.

Nu har det rests en staty i brons till hans ära i hans hemstad Seattle berättar Pitchfork. Hit kan närstående och fans komma för att minnas och sörja den populära musikern. Statyn är skapad av konstnären Nick Marra och finns nu i Seattle’s Museum of Pop Culture. Statyn föreställer en fullskalig Cornell med sin signaturlook, spelandes på en elgitarr.

SPECIAL: Psykisk ohälsa bland musiker – “Som ett gladiatorspel i känslor”

Statyn skapades på initiativ av sångarens änka Vicky, som självklart närvarade vid avtäckningcermonin i måndags tillsammans med parets barn, bandmedlemmar från Soundgarden och Seattles borgmästare Jenny Durkan. Både Vicky och Jenny Durkan höll tal innan statyn avtäcktes.

Statyn började planeras redan i augusti 2017. Frontmannen hittades död på sitt hotellrum den 18-e maj i Detroit, kort efter en spelning med Soundgarden.

Nedanför ses bilder från statyns avtäckning.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chris Cornell statue has been unveiled tonight at MoPOP in #Seattle #chriscornell #soundgarden #mopop #seattlecenter

A post shared by Helen Rosnovskaya (@roshelen) on


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA