x

Buda hem mytomspunnet samlarobjekt

Buda hem mytomspunnet samlarobjekt

En feltryckt vinyl av det svenska metalbandet Bathory’s självbetitlade debutalbum från 1984 omnämns ofta som en av många musiknördars allra största skatter.

Nu finns den kultförklarade skivan, även känd som ”Den Gula Geten” ute på auktion på Tradera – för första gången på flera år.

Den mytomspunna rariteten kom till av ett misstag när Bathory skulle ta fram omslaget till skivan. Geten var avsedd att vara i guld men resultatet blev istället gult. Även baksidan pryddes av tryckfel men bandet hade inte råd att trycka om dem och en första utgåva på ca 1000 exemplar med detta omslag släpptes. 

LÄS OCKSÅ: Amy Winehouse blir hologram – turné väntas 2019

Totalt sett har 7 exemplar av skivan sålts på Tradera under de senaste 5 åren för i genomsnitt 7000 kr styck. 

"Nu är det dags att sälja min gula get, så att någon annan kan få njuta av en äkta raritet. Jag köpte den samma dag den kom ut i skivbutiken...på den tiden var ju skivbutiken ens andra hem. Kommer inte längre ihåg vilken dag det var...det var ju trots allt 34 år sedan. Den är i bra skick och har inte spelats sedan 80-talet. Den har alltid förvarats i plastfickan den köptes i", skriver säljaren i annonsen. 

Priset för den åtråvärda Gula Geten är just nu uppe i 12 500 kronor efter 34 bud. Auktionen avslutas 15 oktober. 

LÄS OCKSÅ: Se Kanye hålla monolog i Vita Huset


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA