x

Avbokas efter anklagelser om sexuella övergrepp

Avbokas efter anklagelser om sexuella övergrepp

Förra månaden rapporterades det om flertalet kvinnor som vittnade om att de utsatts för sexuella övergrepp och grooming av den amerikanske artisten Børns. Något som festivalen Austin City Limits tydligen missat, eller valt att ignorera då de upplät sin största scen åt artisten förra helgen.

Nu verkar Austin City Limits tänkt om och avbokat honom från festivalens andra helg. Om det har med anklagelserna mot honom eller inte är dock inte helt klart, Consequence of Sound har sökt representanter från ACL för en kommentar, men utan resultat. Beslutet kommer bara en dag innan Børns planerade spelning på festivalen.

LÄS OCKSÅ: Buda hem mytomspunnet samlarobjekt 

Artikeln fortsätter under tweeten.

LÄS OCKSÅ: Amy Winehous blir hologram – turné 2019

Anklagelserna mot Børns (Garrett Clark Borns) uppmärksammades först via Twitterkontot @exposing_burns, där man samlat historier från flera personer som beskriver hur artisten manipulerat och utsatt dem för sexuella övergrepp.

Borns själv kommenterade det hela via ett inlägg på Instagram där han förnekade alla anklagelser och skrev: 

”Jag är både sårad och arg över de upprörande och falska påståenden som spridits de senaste dagarna på sociala medier. Alla relationer jag haft har varit lagliga och med samtycke. De slutade abrupt och det skapade självklart sårade känslor, men att någon påstår något utöver det är oansvarigt." 

LÄS OCKSÅ: Se Kanye West hålla märklig monolog i Vita Huset


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA