x

Superstjärnan i ny intervju: lägger musiken på hyllan

Superstjärnan i ny intervju: lägger musiken på hyllan

Den 43-årige sångaren och artisten Michael Bublé har bestämt sig för att avsluta karriären efter sitt kommande tionde studioalbum.

Beskedet kom i en intervju artisten gjorde med brittiska The Daily Mail. Michael Bublé, som har vunnit fyra Grammy-priser och sålt över 75 miljoner album världen över, säger att han vill sluta ge ut musik och att han är färdig med livet i rampljuset.

Orsaken till avskedet till musikbranschen har personliga orsaker. Bublés fem år gamla son, Noah blev diagnosticerad med cancer i levern och har genomgått en två år lång kamp mot sjukdomen.

LÄS OCKSÅ: Axl Rose totalsågar Kanye Wests Donald Trump-besök

I intervjun, som Bublé säger är hans sista, berättar den framgångsrike artisten om hur han och hans fru Luisana Lopilato hanterat sonens sjukdom. Bublé berättar bland annat att ett sätt var att låtsas vara Roberto Benigni’s karaktär Guido i filmen Life Is Beautiful. Där Benignis karaktär och hans sons hanterar livet i ett koncentrationsläger under andra världskriget genom att skämta om allting omkring dem.

”Jag vet inte om det var ett medvetet val, men det var den personen jag blev. Ja sa aldrig ’sjukhuset’ till exempel, utan kallade det för ’det roliga huset’, säger Michael Bublé i intervjun.

I intervjun berättar han vidare att sonens sjukdom fick Bublé att sätta karriären på paus, och även om han tackar både media (som han menar varit ”respektfulla” genom den jobbiga tiden) och skivbolaget (som inte pressat honom), är han inställd på att ta farväl av musiken efter releasen av det nya albumet nästa månad.

LÄS OCKSÅ: Avbokas efter anklagelser om sexuella övergrepp

”När det hemska beskedet kom insåg jag att jag inte hade särskilt kul i musikbranschen […] Jag hade börjat göra saker utanför min comfortzone , jag oroade mig för biljettförsäljningen på turnén, vad kritiker och folk generellt sa om mig. Men när cancerbeskedet kom insåg jag hur dum jag hade varit som bekymrat mig om dessa obetydliga saker”, säger Bublé till The Daily Mail.

Michael Bublés tionde studioalbum – och troligtvis han sista – släpps 16 november via skivbolaget Reprise Records.

Lyssna på  singeln ”I Love You Anymore” från det kommande albumet här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA