x

Slipknot kommer med glädjebesked

Slipknot kommer med glädjebesked

Nästa år är det tjugo år sedan metalbandet från Iowa släppte sitt självbetitlade debutalbum Slipknot. Nu avslöjar bandet att deras sjätte album kommer sommaren 2019, rapporterar NME.

Slipknots sångare Corey Taylor gjorde följande uttalande till Resurrection Fest TV:

“Just nu är planen att vara i studion i början av nästa år, de första månaderna. Så några månader med det, några månader med produktionen, nya masker, nya outfits, nytt allt. Och förhoppningsvis kan vi börja turnera på sommaren när albumet kommit ut.”

LÄS OCKSÅ: Jonah Hill skrev personligt brev till Morrissey

Taylor säger också att de redan har 20 jättebra demolåtar som de håller på att välja mellan till skivan, och att de kanske släpper något mer efter albumet.

“Något vi verkligen försöker tänka på är att ge publiken mer, ge fansen mer av oss. Men det måste vara Slipknot, vi kan inte släppa något bara för att vi kan, det måste vara konst, det måste ha innehåll, det måste ha passion.”

LÄS OCKSÅ: Ska Michael Bublé lägga av eller inte?

Taylor berättar att nya plattan kommer vara lika tung som deras platta Iowa från 2001. Han tillägger att den även är känslomässigt tung då han skriver mycket om kämpandet mot sin depression, men att det därför är några av de bästa texterna han någonsin skrivit.

I och med Slipknots nya album tar frontmannens andra band Stone Sour en liten paus, vilket han tycker är bra för “då får fansen en chans att sakna dem.”

LÄS OCKSÅ: Ingen festival nästa år – skyller på Sverige 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA