x

Bowie-staty vandaliserad – igen

Bowie-staty vandaliserad – igen

För andra gången inom loppet av sex månader har världens första David Bowie-staty vandaliserats. 

Enligt NME ligger en 29-årig man bakom vandaliseringen – blå färg har kastats i ansiktet på Bowie-statyn, och mannen är nu annhållen för skadegörelsen. 

LÄS OCKSÅ: Ghost-rättegången avgjord

Det här är andra gången statyn av ikonen saboteras, den första gången var i mars, bara 48 timmar efter att statyn restes. Efter den första vandaliseringen var designern bakom den, Andrew Sinclair (förståeligt) upprörd och sa till NME: 

”Jag bara hatar onödig förstörelse. Hela det här projektet skapades av fans, för fans – och för Bowies familj och minne. Det ligger mycket kärlek, och hårt arbete bakom.”

LÄS OCKSÅ: Se Courtney Love göra ett mycket speciellt gig

Statyn skapades av Andrew Sinclar efter ett intitiv från konsertarrangören David Stopps som samlade in 100.000 pund till projektet.

Minnesmärket offentliggjordes i mars på Friars Music Club i Aylesbury, Buckinghamshire. Det var i Aylesbury som David Bowie under tidigt 1970-tal först uppträdde med sin Ziggy Stardust-karaktär. I Aylesbury framförde han också albumen Hunky Dory och The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars flera månader innan de utgavs.

LÄS OCKSÅ: Legedariskt Bob Dylan-album blir film 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA