x

Robyn listar sina svenska favoritklubbar

Robyn listar sina svenska favoritklubbar

Robyn är känd för att lyckas få låtar om hjärtesorg att passa in på dansgolvet och i samband med släppet av nya singeln Honey, från kommande albumet med samma titel, tipsar Robyn om Stockholms bästa klubbar i ett reportage av Dazed.

SKY CITY

Regissören och koreografen till Robyns musikvideo Say It, DJ:n Jac Carlsson grundade Sky City. Sky City är en plattform för konst och musik i Stockholm, som man hittar i en av landets mest kända nattklubbar, Café Opera. Robyn beskriver Café Opera i ett samtal med Red Bull så här: “En riktig nattklubb för att dansa till tidens musik.” Natten själv mixar “punk-vibbarna av dansmusik med lyxkänslan på Café Opera”. Resultatet blir det bästa av två världar.

CIA

Den Svenska producenten Baba Stiltz grundade nattklubben CIA. Den speglar Stiltz "rakt på sak"-attityd och spelar endast “dancehall, house, rap, dub, disco och techno party-musik.” Detta är helt enkelt stället för den som är besatt av musik.

LÄS OCKSÅ: Se Courtney Love göra ett mycket speciellt gig

OFF OPERA

Café Opera huserar inte bara Sky City utan även nattklubben Off Opera. Dansklubben har ständigt nya DJ:s och både Axel Borman och Kim Ann Foxman har spelat här. Klubben grundades av klubbprofilen Payman Dehdezi och har en unik atmosfär med ljuskronor och neonljus i mängder.

Hosoi

I trendiga Norrmalm ligger det sofistikerade hotellet Hotel at Six. Det ser inte mycket ut från utsidan men hotellet har ett särskilt "musiklyssnarrum". Musikrummet kallas Hosoi och drivs av Victor Sanchez. Det är ett intimt rum med dämpad belysning och väggar täckta av fulla skivhyllor. Här spelar artister så som Phuong-Dan och Nabihah Iqbal både sin egen musik såväl som musik som inspirerar dem.

LÄS OCKSÅ: Ghost-rättegången avgjord

Lyssna på Robyns nya singel här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA