x

Turnéklara The Plan tillägnar ny känslosam låt till bortgångna bröder

Turnéklara The Plan tillägnar ny känslosam låt till bortgångna bröder

Theodor Jensen och Mikael Furugärde utgör den hyllade svenska popakten The Plan. I vinter åker de på turné tillsammans med några helt nödvändiga saker.

De enligt ett pressmeddelande "småspektakulära" spelningarna kommer att bjuda på en diskoboll, en divan, en bukett vita liljor och viss rökelse.

Tolv år efter Walk For Gold släppte The Plan nya albumet From Worlds Away 5 oktober. Den som söker på Spotify hittar inte nya skivan, den finns endast som dubbelvinyl i detta nu.

MEST LÄST: Ghost-rättegången avgjord

Men idag tilldelas Spotify en ny känslosam låt, So Alone.

– Det här är skivans Al Green-låt. Den tilltalar och är tillägnad älskade bortgångna bröder, Anders Göthberg, Magnus Grozdics och Kevin Williams. Sky was the limit för er. All kärlek till er nu och in i evigheten, säger Theodor Jensen i samma pressmeddelande.

Artikeln fortsätter under låten.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson släpper nytt – lyssna här

The Plan bildades av Broder Daniel-basisten och gitarristen Theodor Jensen år 2001. Deras självbetitlade debutalbum blev en indieklassiker på den svenska pophimlen med låtar som Mon Amour och Let's Leave.

Theodor Jensen turnerade under 2016 med Henrik Berggren på hans comebackturné.

På plattan nya plattan From Worlds Away medverkar exempelvis Titiyo (körsång), Stefan Sporsén (blås), Lars Malmros (trummor), Niklas Korsell (trummor) och Tove Leander (kör, stråkar).

Här ser du The Plan framöver:

11 jan – Göteborg, Pustervik

25 jan – Stockholm, Debaser Strand

Fler datum tillkommer.

LÄS OCKSÅ: Legendariskt Bob Dylan-album blir film 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA