x

Vittne i Ghost-rättegången: "Vi hade inte ens råd att äta"

Vittne i Ghost-rättegången: "Vi hade inte ens råd att äta"

Igår kom domen i Ghost-tvisten där de tidigare bandmedlemmarna Martin Hjertstedt, Henrik PalmMauro Rubino och Simon Söderberg stämde sångaren och frontfiguren Tobias Forge – de menade att Forge fördelat bandets pengar på ett orättvist och felaktigt sätt.

Ex-medlemmarna förlorade målet och ska därför betala över 1,3 miljoner kronor som ska täcka sångarens rättegångskostnader.

LÄS OCKSÅ: Se Courtney Love göra ett mycket speciellt gig

Tingsrätten menar att man inte kunnat visa på något avtal mellan ex-medlemmarna och Forge som skulle ge dem rätt till ytterligare ersättning. Det fastlås också att Tobias Forge gjort inspelningar under namnet och skissat på bandets unika image innan övriga medlemmar kom in i bilden, skriver Linköping News.

I domen skriver man också att det är oklart vad som egentligen menas med att ”utgöra” en musikgrupp, men anser att det är uppenbart att Tobias Forge, Simon Söderberg och ”tre helt andra personer” var delaktiga i bandet på olika sätt. Och att man var överens om att spela tillsammans men att det inte är tillräckligt för att visa att det skulle innebära en affärsmässig relation. ”Tvärtom talar en rad omständigheter för avsaknaden av en sådan avsikt.”

LÄS OCKSÅ: Robyn listar sina svenska favoritklubbar

En annan ex-medlem som inte stämde Tobias Forge men som var ett nyckelvittne under rättegången berättade för rätten att man aldrig pratat om någon ekonomisk uppdelning. Utan att målet med bandet vid tillfället var att ha kul och turnera, men att de kämpade med ekonomin.

– Det var illa för vi hade inga pengar, vi hade inte råd att äta ens och så skulle vi åka till USA och spela in. Här har vi alltså Universal som har råd att hyra en av världens fem dyraste studior åt oss i sex veckor men har inte råd att ge oss en bulle eller en festis, sa nyckelvittnet under rättegångens femte dag, rapporterar Linköping News

LÄS OCKSÅ: Turnéklara The Plan tillägnar ny känslosam låt till bortgångna bröder


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA