x

50 procent av alla nya gitarrister är kvinnor

50 procent av alla nya gitarrister är kvinnor

50 procent av alla unga aspirerande gitarrister i USA och Storbritannien är kvinnor, det visar en ny studie gjord av gitarrfabrikören Fender.

”Dagens gitarrspelare har växt upp i ett annat populärmusik-landskap, och artister som Mura Masa, Tash Sultana, Youngr, Daniel Caesar, Grimes och Ed Sheeran förändrar sättet en gitarr används på,” säger Fenders CEO Andy Mooney.

LÄS OCKSÅ: Kommande Broder Daniel-dokumentären – se inledningen

”Som märke är vi dedikerade att skapa verktyg – både fysiska och digitala – som den här generationen behöver för att uttrycka sig, nu och i framtiden.”

Mooney säger till Rolling Stone att resultatet överraskade honom, men att samma sak händer i USA och: ”Det fanns också en tro om att vad folk refererat till som ‘Taylor Swift factor’ kanske skulle göra resultat på 50 procent kortsiktigt och avvikande. Men så är inte fallet. Taylor har gått vidare, och spelar mindre gitarr på scenen än tidigare. Men unga kvinnor står fortfarande för 50 procent av gitarrförsäljningen. Så fenomenet verkar fortsätta, och det händer över hela världen.”

LÄS OCKSÅ: Gå på skräckvandring med Slipknot 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA