x

Efter Ghost-rättegången – insamling startad

Efter Ghost-rättegången – insamling startad

I onsdags kom domen i Ghost-tvisten där de tidigare bandmedlemmarna Martin Hjertstedt, Henrik PalmMauro Rubino och Simon Söderberg stämde sångaren och frontfiguren Tobias Forge. De menade att Forge fördelat bandets pengar på ett orättvist och felaktigt sätt.

Ex-medlemmarna förlorade målet och ska därför betala över 1,3 miljoner kronor som ska täcka sångarens rättegångskostnader.

LÄS OCKSÅ: Se Courtney Love göra ett mycket speciellt gig

Tingsrätten menar att man inte kunnat visa på något avtal mellan ex-medlemmarna och Forge som skulle ge dem rätt till ytterligare ersättning. Det fastlås också att Tobias Forge gjort inspelningar under namnet och skissat på bandets unika image innan övriga medlemmar kom in i bilden, skriver Linköping News.

I domen skriver man också att det är oklart vad som egentligen menas med att ”utgöra” en musikgrupp, men anser att det är uppenbart att Tobias Forge, Simon Söderberg och ”tre helt andra personer” var delaktiga i bandet på olika sätt. Och att man var överens om att spela tillsammans men att det inte är tillräckligt för att visa att det skulle innebära en affärsmässig relation. ”Tvärtom talar en rad omständigheter för avsaknaden av en sådan avsikt.”

LÄS OCKSÅ: Robyn listar sina svenska favoritklubbar

Nu har det startats en insamling till de före detta Ghost-medlemmarna som står med en saftig summa att betala. Via Gofundme.com kan man bland annat läsa:

"Vi samlar in pengar till de fyra ex-ghouls som förlorade mot sångaren i Ghost. Vi som vet att ex-ghoulsen också känner till sanningen."

Insamlingen hejas på av en rad människor medan andra menar att "Jag ger inte pengar till giriga råttor. Tobias vann". I skrivande stund har man samlat in 12 216 kronor.

LÄS OCKSÅ: 50 procent av alla nya gitarrister är kvinnor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA