x

"Det är ren och skär rasideologi som ligger bakom den här omröstningen"

"Det är ren och skär rasideologi som ligger bakom den här omröstningen"

Enligt en omröstning av Arkitektupproret är Borlänge Sveriges fulaste stad. Borlängesonen Gustaf Norén kallar omröstningen ”ren och skär rasideologi.”

Den tidigare Mando Diao-medlemmen kritiserar omröstningen och menar att dess tankesätt är rent av farligt. 

– Vad jag eller du anser är skönhet, är det en viktig fråga? Det är ren och skär rasideologi som ligger bakom den här omröstningen. Om du tror att det här slutar vid byggnader så tror du fel. Vi lever med att rangordna människors ytor med tummar upp och hjärtan. Det sker på exempelvis Facebook hela tiden, säger Gustaf Norén till Dala-Demokraten.

LÄS OCKSÅ: Liam Gallagher tokdissar Radiohead 

Enligt Gustaf är det endast Borlängeborna själva – de som upplever staden – som kan tycka till om huruvida stadens byggnader är fula eller inte.

– Om vi skulle börja se på byggnader som fula, och börja ändra på utseendet, som nåt jävla slott på Strandvägen, men dess funktion var samma skit då skulle det inte spela nån roll. De enda som skulle vara nöjda med det vore fascisterna bakom den här omröstningen. Byggnader och människor hör ihop, säger han fortsatt till tidningen. 

LÄS OCKSÅ: Swedish House-Mafia återförenas och gör Sverigespelning

När Dala-Demokraten frågar om man inte bara kan se en sån här omröstning som en kul grej svarar den excentriske musikern:

– Kul grej? Jo visst, allt som framställs i media är en kul grej. Inte nog med att man hånar andra, man har kul åt det också. Det är en uppenbar fascistisk rörelse, och man ställer inte ens frågan; "vad är fult?.”

Han avslutar med att säga att människor som deltar i omröstningar i stil med ”Sveriges fulaste stad” inte mår riktigt bra: 

– De som går runt och säger åt andra att de är fula, de mår inte bra. De ska inte ha facebookgrupper, de ska ha hjälp.

LÄS OCKSÅ: The Embassy släpper album och drar på turné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA