x

Bon Iver samarbetar med svensk jämställdhetsorganisation

Bon Iver samarbetar med svensk jämställdhetsorganisation

Nästa vecka gör Bon Iver en efterlängtad Sverigespelning. Konserten i Globen är sedan länge slutsåld, men nu finns en ny chans att se indiefavoriten – och samtidigt stötta kampen för jämställdhet.

Under sin världsturné samarbetar Bon Iver med en rad organisationer som arbetar med jämställdhet. Nu står det klart att det blir organisationen Fatta som blir bandets samarbetspartner under deras Sverigebesök, rapporterar DN.

I speciella ”fanpaket” som auktioneras ut av bandet säljs biljetter (till den annars slutsålda konserten) och merch, till exempel signerade LP-skivor, till högstbjudande, och pengarna går till Fatta.

LÄS OCKSÅ: ”Det är ren och skär rasbiologi som ligger bakom den här omröstningen”

– 97 procent av de som misstänks för sexuellt våld och majoriteten av de som förväntas gå på spelningen är också män. Det är en fantastisk möjlighet att nå en målgrupp vi normalt inte kommer i kontakt med även om vi vet att många män vill göra skillnad. Bon Iver valde ut oss eftersom vi varit drivande i frågan om en samtyckeslag, säger Elin Sundin ordförande i Fatta, till TT.

Fatta är en ideell medlemsförening för alla oavsett kön som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Fatta arbetar med kultur och politik som verktyg, och sprider sitt budskap genom föreläsningar, events, debattartiklar och en podcast.

LÄS OCKSÅ: The Embassy släpper album och drar på turné

I år firar Bon Ivers debutalbum For Emma, Forever, tio år – en skiva som bland annat innehåller superhitten Skinny Love, hör den här:

LÄS OCKSÅ: Höjdpunkterna från Så Mycket Bättre – Eric Gadd helt tagen av Albin Lee Meldaus tolkning 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA