x

Stjärnan uttalar sig efter sin stalkers dom

Stjärnan uttalar sig efter sin stalkers dom

Lana Del Rey är en av alla stjärnor som varit utsatt för en stalker. Den 43-årige mannen har nu dömts, och sångerskan talar ut om händelsen.

Ett års fängelse. Det är vad sångerskans stalker fick för att ha trakasserat, hotat och stalkat Lana Del Rey under flera år. Mannen greps en gata från stjärnans konsert i Orlando i februari i år. Gripandet skedde efter att polisen fick ett tips om en potentiell kidnappning av den amerikanska sångerskan – stalkern bar dessutom kniv.

LÄS OCKSÅ: 55 år sedan The Beatles intog Sverige – Paul McCartney berättar om upplevelsen

I rätten lästes flera inlägg upp från Michael Hunts (stalkern) Facebook-sida, bland annat:

”Jag älskar dig så mycket Lana, jag kan inte vänta med att få vara tillbaka i din armar. Jag saknar dig baby, jag saknar dig så mycket Lana.”

Efter domen postade Lana Del Rey en screenshot på en artikel om straffet och skrev: ”Om du tar med dig vapen till konserten och planerar att använda dem och postar om det – så kommer polisen antagligen veta om det innan jag gör det, som de gjorde i Orlando.” Inlägget är inte längre tillgängligt på hennes sociala medier, men kan ses här.

LÄS OCKSÅ: Bon Iver samarbetar med svensk jämställdhetsorganisation

Första gången Lana Del Rey uttalade sig om händelsen var i februari – dagen efter Hunt greps. Då sa Lana Del Rey till publiken under en spelning i Atlanta: ”Jag känner mig lite mer känslosam än jag trodde över det som hände i Orlando, men jag vill bara vara här hos er ikväll. Och jag har det faktiskt fint, men jag blev en smula nervös när jag kom ut på scen.”

Det är inte första gången Lana Del Rey utsätts för en stalker. 2016 blev en man dömd till tre månaders fängelse för att ha brutit sig in i hennes hem.

LÄS OCKSÅ: Här avisas Red Hot Chili Peppers-sångaren från kaosmatchen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA