x

Britney Spears klassiker fyller 20

Britney Spears klassiker fyller 20

För 20 år sedan startade Britney Spears en ny era inom popmusiken när hon släppte sin banbrytande debutsingel …Baby One More Time

– Låten handlar om den stress vi alla går igenom som tonåringar. Jag visste att det var en grym låt. Den var annorlunda och jag älskade det, men jag tror inte att man kan förutse hur en låt kommer att tas emot, säger Britney i en intervju med The Guardian.

LÄS OCKSÅ: Här avisas Red Hot Chilli Peppers-sångaren från kaosmatchen

Hitlåten satte också Sverige på kartan då den skrevs av Max Martin, som tillsammans med Rami producerade hitten, och som har blivit en del av det svenska popundret. Totalt toppade …Baby One More Time hitlistorna i 19 länder och albumet själv har fått 14 platinacertifieringar och har sålt över 25 miljoner exemplar världen över.

Debutalbumet med samma titel släpptes i januari 1999 på Jive Records och blev en lika stor succé.

Artikeln fortsätter under videon.

Även musikvideon, som kom ut 24 november 1998, är en av de mest inflytelserika videorna för sin generation och blev utnämnd till den mest ikoniska musikvideon någonsin av MTV:s Total Request Live.

I fredags delade Britney Spears nyheten om att hon kommer tillbaka till Las Vegas för en ny show, Britney: Domination. Hon var den första popstjärnan som fick äran att ha sin egen hemmashow på The Strip i Las Vegas.

LÄS OCKSÅ: 55 år sedan The Beatles intog Sverige – Paul McCartney berättar om upplevelsen

För att fira 20-årsjubileet släpps idag en bildvinyl med singeln. På ena sidan kommer det ikoniska albumomslaget finnas och på b-sidan syns en bild på Britney från en av hennes tidiga fotograferingar.

LÄS OCKSÅ: Lana Del Rey uttalar sig efter sin stalkers dom


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA