x

Festivalen skulle bli klubb – men kommun-miss sätter käppar i hjulet

Festivalen skulle bli klubb – men kommun-miss sätter käppar i hjulet

Musikens Makt ställer in höstens alla arrangemang. En rad klubbkvällar skulle hållas i Luleå kommuns lokal "Lillan", men kommunen lyckades inte ordna fram något alkoholtillstånd i tid, vilket gjort att Musikens Makt nu valt att ställa in alla kommande event. 

”Vi har tidigare fått information om att tillståndet var på gång, men försenat, därför valde vi att skjuta upp Klubb Makten en månad. Men nu har vi alltså fått reda på att inget tillstånd alls kommer att finnas i lokalen. Eftersom vi inte fått den infon förrän nu så är det för sent att söka något eget tillstånd då handläggningstiden är för lång […] Resultatet av detta är tyvärr att vi måste ställa höstens arrangemang. Vi tycker så klart att detta är supertrist, speciellt med tanke på det något skrala nöjeslivet i den här stan”, skriver Musikens Makt på sin Facebook-sida.

LÄS OCKSÅ: Roskilde skickar ut sina första namn

– Man blir väldigt trött och uppgiven för det känns som att det jämt är motvind kring oss, säger Elisabeth Rosenbrand, projektledare för Musikens Makt till Musikguiden.

Ansvaret att ordna fram ett alkoholtillstånd till Musikens Makt låg hos Luleå kommuns kulturutvecklare och ansvarig för Lillan, David Jordansson.

– Det är jag som inte har kunnat leverera inom tiden och det är en jättemiss. Det är skit helt enkelt, för Luleå behöver det Makten gör. Det finns ingen i Luleå som kan erbjuda en sån grej, säger David Jordansson till Musikguiden.

LÄS OCKSÅ: Tool och Slipknot gör Skandinavien 

LÄS OCKSÅ: Emoikonen tillbaka – med halloween-singel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA