x

Avslöjar: The Tallest Man On Earth med nytt album på ingång

Avslöjar: The Tallest Man On Earth med nytt album på ingång

Tidigare i veckan kunde vi meddela att Kristian Matsson, mer känd som The Tallest Man On Earth återvänder till Sverige med sin hyllade turné i början på nästa år. I en intervju i GAFFAs novembernummer berättar Matsson att han även planerar släppa ett nytt album nästa år.

– Det känns lite som There's No Leaving Now 2.0. Som en fortsättning på det albumet av någon anledning som jag inte hade planerat, men det blev så. Jag försöker att inte kontrollera för mycket hur saker blir, men jag märker att de hänger ihop. Sen kommer det förhoppningsvis inte bli så många låtar om kärleksuppbrott, jag ska försöka hålla mig undan det, skriva om lite andra grejer, berättar Kristian i intervjun.

LÄS OCKSÅ: Svensk artist släpper 30 album på samma dag

Han berättar vidare i intervjun att det blir lite vint och skevt – lite som på de första albumen, fast bättre.

– Jag har en passion för när det brusar, när saker låter som att de håller på att gå sönder eller liksom inte har någon diskant. När man knappt hör vad det är, men så kommer det någon sorts virtuos skönhet genom det bruset. Det är jag så himla svag för… Jag ska göra det så radio-ovänligt jag bara kan, igen, säger Kristian och skrattar.

I början på september släpptes The Tallest Man On Earths senaste EP The Bird Sees The Solid Ground – en EP som fick 5 av 6 stjärnor av GAFFAs recensent André Spång som bland annat skrev: Matsson kastar lyssnaren mellan ett brett spektra av sinnesstämningar. Rösten är mjukare, renare än tidigare och skapar en stark klang mot fonden av blåsinstrument. I synnerhet i Forever Is A Very Long Time, som i all sitt kluckande och vaggande är storslagen.”  

Läs hela intervjun med The Tallest Man On Earth i GAFFAs novembernummer.

LÄS OCKSÅ: Tool och Slipknot gör Skandinavien 

LÄS OCKSÅ: Festivalen skulle bli klubb – men kommun-miss sätter käppar i hjulet 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA