x

Dog efter misslyckat stunttrick

Dog efter misslyckat stunttrick

Rapparen Jon James McMurray gick i lördags ett tragiskt öde till mötes. Vid inspelningen av hans nya musikvideo skulle han rappa på vingen av ett flygande plan, men halkade och föll mot sin död. Trots intensiv träning inför stunt tricket gick McMurray för långt ut på vingen, vilket försatte det lilla Cessna-planet i en nedåtgående spiral, som piloten inte lyckades korrigera, enligt CNN.  

I ett uttalande från rapparens managment säger hans team: “Jon höll fast i vingen tills det var för sent och när han släppte taget hade han inte tillräckligt med tid på sig att utlösa fallskärmen. Han kolliderade och dog omedelbart.”

Uttalandet fortsätter: “Jon var en fantastiskt person som alltid hade ett leende på läpparna, han hade ett hjärta av guld och skulle aldrig prata illa om någon."

LÄS OCKSÅ: Roskilde skickar ut sina första namn

Piloten landade sedan planet säkert och inga passagerare skadades. Rapparens kropp återfanns på ett fält utanför kanadensiska staden Vernon i British Columbia.  

McMurray hade länge haft en passion för stunttricks, vilket man kan se i flera av hans musikvideor. Innan sin musikkarriär ägnade han sig åt professionell skidåkning. Efter flertalet skador, bland annat en bruten rygg, vände han sig istället till musiken.

Jon James McMurray blev endast 34 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Tool och Slipknot gör Skandinavien 

Se vännen skidåkaren Rory Bushfields hyllning på instagram:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA