x

De leder P3 Guld

De leder P3 Guld

Den 19 januari är det dags för P3 Guld-galan på Partille Arena, det blir den 17:e galan i ordningen. Nu står det klart vilka som leder 2019 års gala.

För femte året i rad blir det Musikguidens Tina Mehrafzoon som leder P3 Guld, den här gången tillsammans med komikern och Morgonpasset-programledaren Marcus Berggren.

Marcus Berggren gjorde succé på förra årets gala då han roastade delar av Sveriges artistelit på ett alldeles briljant sätt. (Kolla in ett klipp från det nedan.)

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Avslöjar: The Tallest Man On Earth med nytt album på ingång

 – Det var på tiden! Jag trodde att jag fick frågan redan för tre år sedan när jag blev stannad i korridoren på SR för att ”prata om P3 Guld”. Då rusade pulsen och jag trodde det var klart! Men det visade sig att de då ville att jag skulle vara bussvärd på bussen ut till Partille… Så detta är såklart inte lika stort som att få vara bussvärd till Partille men det är ändå kul att ha ett jobb, säger Marcus Berggren i ett pressmeddelande. 

 – Mitt hjärta klappar så hårt för svensk musik och tillsammans med Marcus och publiken kommer galan bli årets fetaste fest, tillägger Tina Mehrafzoon.

P3 Guld-galan kommer i vanlig ordning bjuda på musikframträdanden och summera musikåret som varit. I nio kategorier belönas de artister som utmärkt sig mest under året. Artisterna som kommer att uppträda på galan avslöjas inom kort och de nominerade presenteras den 28 november.

LÄS OCKSÅ: Spellistan V.43 – hör veckans bästa låtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA