x

Förbjuder Trump att spela hans musik

Förbjuder Trump att spela hans musik

Pharell Williams kräver att Donald Trump slutar använda sig av hans musik och har nu skickat ett varningsbrev till presidenten. 

Reaktionen kommer efter att Trump spelat artistens superhit Happy – bara timmar efter att elva personer skjutits ihjäl i en synagoga i Pittsburgh i helgen.

Trump ska ha spelat låten under ett politiskt möte i Indiana, som ägde rum kort efter masskjutning, på lördagen. Pharell Williams har nu svarat genom att skicka ett varningsbrev via sin advokat, rapporterar The Hollywood Reporter.

LÄS OCKSÅ: Manowar-gitarristen gripen för barnpornografi 

”Samma dag som en sinnesförvirrad 'nationalist' utfört ett massmord på elva personer spelade du låten ’Happy’ under ett politiskt event i Indiana. Det finns inget ’Happy” i tragedin som drabbade vårt land i lördags och du hade inte tillåtelse att använda låten”, skrev artistens advokat Howard King.

Brevet fortsätter påvisa att Pharell Williams äger rättigheterna för Happy och att han inte har gett, eller kommer att ge Trump tillåtelse att använda sig av hans musik.

Pharell Williams är inte den första artisten som protesterar mot att Donald Trump använder sig av deras musik. Tidigare har bland andra Steven TylerR.E.M och Prince arvingar gjort det samma

LÄS OCKSÅ: Återvänder med sitt hyllade koncept – och släpper livealbum


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA