x

Netflix satsar på ny intressant musikdokumentär

Netflix satsar på ny intressant musikdokumentär

Den Oscarsnominerade regissören Ava DuVernay samarbetar med Netflix för en ny dokumentär om den avlidna popikonen Prince, rapporterar Variety.

Dokumentären görs i samarbete med Princes arvingar som gett Ava DuVernay tillgång till sångarens privata arkiv med intervjuer, filmer, foton och tillhörigheter. Filmen kommer följa Prince imponerande liv och karriär – från början och fram till hans död 2016.

LÄS OCKSÅ: Stjärnornas bästa halloween-utklädnader 

”Prince var ett geni. Han var inte som någon annan”, skrev Ava DuVernay på Twitter efter nyheten om dokumentären annonserades. ”Det enda sättet jag kan göra den här filmen på är med kärlek och stor omsorg. Jag känner mig hedrad och tacksam över möjligheten att få göra det här projektet.” Ava DuVernay har redan arbetat med dokumentären i flera månader. Filmen väntas komma någon gång nästa år – något datum är ännu inte offentliggjort.

DuVernay är känd för filmer som Selma, Queen Sugar och den Oscarsnominerade filmen 13th. Hon debuterade 2008 med dokumentärfilmen This Is The Life, om hiphop-scenen i Los Angeles under 90-talet.

LÄS OCKSÅ: Punkband väckte oro på Pensionsmyndigheten 

LÄS OCKSÅ: Kanye West: "Jag inser att jag blivit utnyttjad"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA