x

Rammstein till Sverige

Rammstein till Sverige

Rammstein ger sig ut på sin allra första arenaturné och i sommar väntar Sverige.

Historien om Rammstein börjar i Berlin 1994. Året efter debuterar bandet med albumet Herzeleid, som spelades in i Polarstudion i Stockholm. Skivan mottas positivt i hemlandet, och det är mycket tack vare Nine Inch Nails Trent Reznor och hans val att inkludera två av deras låtar på soundtracket till David Lynchs film Lost Highway som bandet snabbt når ut och får en världsomspännande skara fans. Med Reznor som garant för bandets trovärdighet öppnas portar, som tidigare varit barrikerade av det tyska språket, för första gången sedan Kraftwerks dagar.

LÄS OCKSÅ: Stjärnornas bästa halloween-utklädnader 
 
– Med provokationen som ett av flera grepp har Rammstein utvecklats till mer än ett band, med kopplingar till klassisk och samtida litteratur samt konst är de idag mer att likna vid ett konstnärskollektiv. De tar till vara på alla tillgängliga medel för att ge maximal effekt av sina uttryck, och det är knappast en tillfällighet att Rammstein har hittat en själsfrände i Jonas Åkerlund, åt dem har han gjort några av sina mest uppmärksammade videor, skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

2019 släpper bandet ett nytt album för första gången på tio år, en nyhet som uppmärksammats av media och förväntansfulla fans världen över.

LÄS OCKSÅ: Jimmy Farrar är död
 
Senast Rammstein stod på svensk mark på Bråvalla Festival där de bjöd på en konsert som lyste upp sommarnatten med fyrverkerier, explosioner och eld, eld och åter eld.

14 augusti besöker bandet Stockholms Stadion. Biljetterna släpps torsdag 8 november kl 10:00 och kan köpas här.

LÄS OCKSÅ: Bandet splittras efter anklagelser om sexuellt utnyttjande


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA