x

Se när Ace Frehley och Kiss återförenas på scen – för första gången på 17 år

Se när Ace Frehley och Kiss återförenas på scen – för första gången på 17 år

Under en konsert på det årliga eventet "Kiss Kruise" tidigare i veckan återförenades Kiss och originalgitarristen Ace Frehley – för första gången på 17 år, rapporterar Rolling Stone.

Frehley spelade fyra låtar med bandet; Nothing To LoseRock And Roll All Nite, The Rolling Stones 2000 Man, som Frehley sjöng på Kiss’ 1979-album Dynasty, och Hellos New York Groove, som Frehley tolkade på sin solodebut 1978.

Vid framförandet av Nothing To Lose ska Frehley ha sagt: ”Det här är så fantastiskt … det är så fantastiskt. Tack för att ni bjöd med mig.” Varpå Paul Stanley svarade: ”Allt det här hade inte kunnat hända om inte vi hände. Vi startade det här. Så tack för att du är här.”

LÄS OCKSÅ: Rammstein till Sverige 

Artikeln fortsätter under videon.

Sedan 2001 har bandets fyra originalmedlemmar Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley och Peter Criss bara setts på samma scen en gång, när de valdes in i Rock & Roll Hall Of Fame 2014. Då uppträdde dock inte bandet på grund av oenigheter med arrangören om vilka låtar som skulle spelas.

LÄS OCKSÅ: Robyn drar på Sverigeturné

Även den tidigare Kiss-gitarristen Bruce Kulick uppträdde med bandet under den akustiska konserten på Kiss Kruise. Både Kulick och Frehley körde även egna sologig.

Tidigare i veckan annonserade Kiss de första Europa-datumen för sin stora avskedsturné. 7 juni gör bandet sin enda Sverigespelning på Sweden Rock Festival. Frågan är om återföreningen på Kiss Kruise kan ha något med den kommande avskedsturnén att göra ... 

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock presenterar sina första namn – och bekräftar Kiss-bokning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA