x

Zara Larsson: "Man kan alltså ha sex och rädda liv"

Zara Larsson: "Man kan alltså ha sex och rädda liv"

Popstjärnan Zara Larsson vill hjälpa unga flickor i Sydafrika genom säkert sex i Sverige, meddelar Cision News. I samband med World AIDS day 1 december samarbetar svenska superstjärnan med kondomvarumärket Durex och den icke-statliga organisationen (RED). Det hela är en kampanj för att stötta kampen mot AIDS och uppmuntra till säkert sex.

En ny undersökning av Durex visar att hela 19 procent av svenskarna aldrig använt kondom. Zara Larsson har en teori om varför svenskarna är så dåliga på att använda kondom.

– Jag tror att många svenskar, särskilt unga som jag själv, tror att man ”kill the vibe” och förstör stämningen genom att fråga om kondom. Men jag vill hellre uppleva en pinsam situation än att riskera att bli smittad av en könssjukdom. Man tänker alltid att det händer inte mig, eller hur? Men det kan det göra, så det är viktigt att ta hand om sig själv, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Chris Cornells familj stämmer läkare efter musikerns död

37 miljoner människor lever idag med HIV. Kampanjen stöttar projektet Keeping Girls In School i Sydafrika, för att minska nya HIV-infektioner och graviditeter bland unga kvinnor. Projektet uppmuntrar flickor att slutföra sin utbildning och jobbar för att ge dem bättre tillgång till sex- och hälsovårdstjänster.

Zara Larsson är inte rädd för att diskutera sex.

– Jag vill gärna hjälpa unga människor att ta ansvar och förändra attityder gentemot sex och kondom. Genom att engagera mig i  Durex (RED)-kampanjen vill jag uppmuntra unga människor att aktivt delta i diskussionen om säkert sex och sprida budskapet. Genom att köpa valfri Durex-produkt under november skyddar man inte bara sig själv och sin partner, utan man stöttar också kampen mot AIDS i Afrika. Man kan alltså ha sex och rädda liv. Finns det något som är mer meningsfullt? säger Zara Larsson.

LÄS OCKSÅ: Robyn drar på Sverigeturné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA