x

Aretha Franklin-dokumentär släpps – 46 år efter inspelningen

Aretha Franklin-dokumentär släpps – 46 år efter inspelningen

En dokumentär om souldrottningen Aretha Franklin kommer att släppas – 46 år efter att den spelades in.

Dokumentären, som fått titeln Amazing Grace, spelades in under en gospel-konsert i början på 70-talet, men efter strul med rättigheter släpps den först nu då producenten Alan Elliot och Aretha Franklins dödsbo nått en överenskommelse, rapporterar Variety.

– Vi ser Alans passion till filmen, och vi är precis lika passionerade inför den, säger Aretha Franklins syskonbarn Sabrina Owens till Variety och fortsätter:

LÄS OCKSÅ: Spice Girls återförenas – bekräftar turné 2019

– Den utspelar sig i en väldigt genuin miljö, är väldigt rörande och inspirerande, och det ger en möjlighet till alla som inte fick se henne i en gospelkontext att uppleva hur mångfacetterad hennes musik är. Vi är så exalterade över att vara en del av det här.

Filmen har premiär på den amerikanska dokumentärfilmsfestivalen DOC NYC nästa vecka. Det är ännu inte klart om filmen kommer att visas för en bredare publik, men filmens producent och Franklins dödsbo siktar på det.

LÄS OCKSÅ: De leder musikhjälpen 2018

Aretha Franklin avled den 16 augusti i år, 76 år gammal. Hon debuterade redan som 14-åring, har genom åren vunnit 18 Grammys och släppt över 40 studioalbum. 1987 valdes hon som första kvinna in i rockens Hall of fame.

Se en trailer från filmen här:

LÄS OCKSÅ: Brännbollsyran presenterar headliner 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA