x

Se ny Broder Daniel-dokumentär tillsammans med Henrik Berggren

Se ny Broder Daniel-dokumentär tillsammans med Henrik Berggren

2014 fick två amerikaner nys om Broder Daniel och bestämde sig för att göra en dokumentär om det ikoniska bandet. Nu har du chans att se en förhandsvisning av filmen – tillsammans med självaste Henrik Berggren. 

Filmmakarna fick känslan av att det fanns mer i Broder Daniels historia, och deras kulturella påverkan än vad som tidigare berättats och bestämde sig för att undersöka vad som egentligen hände med Göteborgsbandet.

Duon Amelia Trask (regissör) och Sascha Hecht (producent) kontaktade frontmannen Henrik Berggren, men då han diagnostiserats med kroniskt trötthetssyndrom insåg de att sjukdomen även påverkat hans minne och fem andra personer, alla med sin unika koppling till Berggren fick hjälpa till att måla upp en ny bild av händelser och ifrågasätta vad man tidigare trott varit fakta om gruppen. 

LÄS OCKSÅ: "Korn är det sista riktiga rockbandet"

För närvarande är filmen, som fått titeln I’ll Be Gone, i en postproduktion. Trask och Hecht har startat en Kickstarter för att slutföra projektet. Och nu bjuder de in till en förhandsvisning av BD-dokumentären där det även blir frågestund med filmskaparna plus andra roliga överraskningar. Bland annat kommer ingen mindre än självaste Herr Berggren närvara. På FB delade Klubb Panda 2.0 ett handskrivet meddelande från frontmannen:

”Mina barn, Vill ni komma och se Amerikaflickornas film med mig och dem? De säger att vi skall göra annat också. Jag är med på vad som helst, prata eller leka. Henrik Berggren, Sentio, non frangor”.

Läs mer om eventet här.

LÄS OCKSÅ: Kommande Broder Daniel-dokumentären – se inledningen 

LÄS OCKSÅ: Ännu en musiker bestulen i Göteborg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA