x

Fejkade till sig en Europaturné – med påhittat band

Fejkade till sig en Europaturné – med påhittat band

“Fake it til you make it” har dragits till sin spets av enmannabandet Threatin, som enligt Metalsucks lyckats boka en hel Europaturné utan att ens ha ett riktigt band. Bakom det hela står Jered Threatin från Los Angeles. 

Threatin har lagt ner ett enormt jobb på att verka känd. Han har köpt Facebook-likes och kommentarer. Han har lagt upp fejkade liveklipp, med köpta views, där det ser ut som bandet spelar för en stor publik. Han har skapat en fejksida och till och med ett fejkat skivbolag med påhittade band. Han har dessutom utgett sig för att vara bandets manager, ljugit om biljettförsäljningar och lagt ut stagade intervjuer med sig själv.

LÄS OCKSÅ: Så Mycket Bättre-stjärnan ger sig ut på turné

Efter allt detta lyckades alltså Threatin boka sig en Europaturné med några inhyrda musiker. Men den stora bluffen avslöjades snabbt då endast tre personer dök upp på bandets första spelning i Camden i London, trots att Threatins “managment” hade hävdat att de sålt nästan 300 biljetter. Det visade sig också att alla som svarat på facebook-eventet bodde i Brasilien... Även nästkommande gig i Bristol blev en flopp med bara ett tiotal i publiken, de flesta från förbandets gästlista.

Igårkväll skulle "bandet" spelat i Belfast, men Threatin ställde utan förklaring in giget och har tagit bort sin Facebook-sida. Annordnarna av konserten, The Belfast Empire, bestämde sig för att förbanden trots allt skulle få spela och gav dessutom publiken gratis inträde då Threatin tydligen redan betalat en avgift för hyra av lokalen. Troligt är att folk faktiskt hade dykt upp nu när Threatin fått sån stor uppmärksamhet, om än negativ.

LÄS OCKSÅ: ”Att spela med Ghost är inte för alla”

Kolla in Threatins video till Living is Dying där Jered spelar alla instrument:

LÄS OCKSÅ: "Folk glömmer att den svenska metalscenen fick hjälp av staten"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA